mandag den 5. august 2013

Et fyldt køleskab

Kort efter at vi ankom søndag, tog madforældrene en tur til Græsted for at handle ind. Til en spejderlejr sker den slags i bil med trailer. Jeg var lidt spændt på, hvor meget økologisk, vi kunne få deroppe. Heldigvis havde vi fået alt kødet, så det var 'bare' alt det andet.

Det er ikke på alle produkter, at det gælder, at økologisk er dyrere end konventionelt. Det gælder i den grad om at holde øjnene åbne. Æbler fx. Vi kunne vælge mellem 8 dejlige røde økologiske fra New Zealand eller 8 pink lady fra Argentina. De kostede det samme. Økologiske rosiner kostede kun 5 øre mere pr. 250 gram end de konventionelle. Vi havde først fundet økologisk hvedemel et sted i forretningen, men på paller i nærheden af kassen var en anden slags økologisk hvedemel til samme pris bare med 25% mere i pakken. Da vi tjekkede indholdsfortegnelsen og produktionsstedet var de helt ens. Så vi lagde lige de første poser tilbage, og hentede noget nyt. Det lyder ikke som en større opgave, men vi havde altså 20 poser a 2 kg. Havregryn kunne vi iøvrigt kun få økologisk. Det var helt tydeligt, at priserne på de populære økologiske varer var på niveau med de konventionelle. Tænk hvis vi kan nå en tilsvarende situation på kød og mælk. Økologisk frugt og grønt er ligesom kød og mælk dyrere at producere, men supermarkederne tager en lavere avance for at tiltrække kunder.

Den økologiske mælk kostede et par kroner mere pr. liter, men selv med et forventet forbrug heroppe på ca. 100 liter, så er det jo ikke en herregård. Til gengæld får børnene mælk fra køer, der er ude på græs, og dermed en masse gode stoffer i mælken fra engenes grønne græs. 
 
Hjemme i lejren igen med både trailer og bagagerum fyldt til randen gik vi i gang med det, vi nu har døbt 'køleskabstetris'. Heldigvis er køleskabet stort, og kan pakkes godt. Til gengæld er fryseren fuldstændigt fyldt, så der kan ikke stoppes 3 ærter mere ind. Faktisk holder vi på ærteposerne, når vi lukker døren.

Køkkenet heroppe er meget småt, men vejret er jo indtil videre dejligt, så det store fælles lokale er inddraget til kombineret opbevaringsrum og lederudstyrslokale. Så der er plads nok til de 30 pakker rugbrød, 4 poser cornflakes, masser af frugt og grønt, kaffe, saftevand og de mange dejlige boller, som nogle forældre har været så søde at give børnene med - og som de guffer i sig.

Man skulle tro, at der er mad nok, men med det svind der er i beholdningen for hvert måltid, så skal vi snart på endnu en shoppetur til Græsted.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar