onsdag den 7. august 2013

Store hikedag

Hikedagen er en dejlig dag i køkkenet. Der er masser af aktivitet, men vi slipper for en hel masse opvask efter frokost, da spejderne får maden bragt ud.

Efter morgenmaden (og opvask) kom der gang i bagning af pizzasnegle, som de skulle have til 'teffe' - og som skulle med ud sammen med frokosten.100 pizza snegle fik Dorte lige rullet. 50 stk med skinkerester fra pittabrødene tilsat en god tomatsovs de la Sune. Og 50 stk med pastasovs. Ca. 1 kg økologisk Them ost blev revet og kom i sneglene (man sparer mindst 10% ved at rive økologisk ost selv. Er man lidt planlæggende, kan man købe økologisk skæreost på tilbud, rive det - lige lade det ligge til tørring i ½ times tid, og så i fryseren).
Pizzasnegle er et salgshit fra køkkenet. Vi har 1 pizzasnegl tilbage i køleskabet, som en af lederne i øvrigt mener er hans.

En anden dejlig køkken-aktivitet tirsdag formiddag var stegning af 100 stk. bacon til aftenens burgere. ('Undskyld skat, lugter mit hår af bacon?'). Dorte påtog sig at tilbringe godt en time i en herlig økologisk bacon duft. I mens fulgte Jonathan slagets gang fra bærestolen på hendes ryg. Ud fra hans gestikulering og høje grin er det rigtig morsomt at stege bacon.

En kæmpe tak til Irma-manden (pinligt at jeg ikke husker hans navn) i Irma på Stengaards Alle. Irma har en god Frilandsbacon, og det er mig bekendt det eneste sted, hvor man kan få den tykke Frilandsbacon (vi brugte dog den tynde til burgerne). Han var så venlig at sponsere al vores bacon til lejren her. Og det var rigtig dejligt, for ud over spejderleder Jonas, som mener, at man kan spise bacon til alt, så er der rigtig mange andre spejdere, der godt kan lide bacon. Så vi fik hele 3 kasser bacon med herop - ca. 15 pakker med tynde og 15 med tykke.

Frilandsgrise bliver født på i farehytter ude på markerne. Søerne bliver ikke fikseret i bøjler, som de gør ellers gør, men kan pusle om sine smågrise og lægge sig ordentligt ned, når hun vil. Smågrisene og soen kan løbe rundt på marken, bade i muddersø, og de får ikke klippet deres haler af.  Lige sådan som man forventer, at et griseliv skal være. Og det kan smages, synes jeg.

Ca. halv tolv troppede spejderledere op i køkkenet for at hente frokostkasser. Der var masser af god økologisk kødpølse og spejepølse fra Hanegal. Vi har fået hele 10 kg pølse fra Hanegal. Alle mulige forskellige smagsvarianter, så der er god mulighed for spejderne til at lave prøvesmagning og finde den pølse, som de bedst kan lide.  Køkkenet havde i dagens anledning vist sig fra sin flinke side og havde skåret pølserne i skiver, så de var lettere at håndtere ude 'i felten'.


I kasserne var også frikadeller, som var stegt, inden vi tog på lejr. Man tager bare 4 kg Friland økologisk hakket kalv og flæsk, 2 poser løg,havregryn, en pose gulerødder, økologiske æg mv.

Dertil kommer 3 timer i stegende hede med varme stegepander, og så har 320 frikadeller, der er rigtig anvendelige til frokost - både på rugbrød og til hånden, når man er på hike.

En anden anvendelig hike-ting er hårdkogte æg. De kan også gnaves af hånden - mor ser det jo ikke her. I lørdag tog jeg op til Stengården, som er økologisk æggeproducent, hvor hønsene går mellem frugttræer og hygger sig. Stengården har også en dejlig gårdbutik, hvor jeg købte løg, kartofler og meget mere. Stengården ligger ved Birkerød og kan bestemt anbefales.  http://www.stengaardenoko.dk/



Og så var der pakket madpakker ala hike.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar