søndag den 4. august 2013

Første fælles måltid


Så kom dagen endelig, hvor vi er draget afsted på spejderlejr. Det krævede sit madfolk at få pakket alt kødet i kølebokse og transporteret det herop. Fryseren i spejderhuset var fyldt med hakket økologisk oksekød fra Friland, og min fryser var fyldt til bristepunktet af både Frilandskød og 12 kg kyllingekød fra Hanegal. Jeg blev lidt panisk, da jeg så, at fryseren heroppe kun bestod af 3 hylder. Så der blev hurtigt lagt en slagplan og madplanen omlagt efter optøningstid i køleskabet.

Efter en indkøbstur var det tid til teffe (kaffe og the). Flere forældre har været i sving ved ovnene, så vi havde en dejlig chokoladekage med, som meget hurtigt blev spist af en flok storsultne spejdere.

Madforældrene i disse dage består i disse dage af Sune og Dorte og Jonathan på 10 mdr.

Sune påtog sig opgaven med at svinge de store gryder og lave aftensmaden, som bestod af kylling i karry - eller Hanegal hønsebryst i karry.

Kokkens opskrift er:
7 kg Hanegal hønsebryst
25 store økologiske løg
12 æbler
Masser af karry
4 kg parloiled ris

Løg og æbler skæres i små tern. Pigebævere og hjælpeledere er perfekte til at udføre den slags  arbejde. Hønsebrysterne skæres ud i strimler og svitses i masser af karry - en skøn duft melder sig over lejren. Og 1 bæver meddeler, at hun ikke kan lide karry. Løgene blancheres klare. Flere bævere stimler sammen om køkkenet. Kl. er stadig over 1 time til madtid, men nogle fik vist ikke spist nok af den medbragte madpakke, så der uddeles æble-både og knækbrød. Løg og vand hældes over kødet, og det koges under kyndig omrøring, til løgene er helt kogt ud og fungere som jævning af sovsen. Risene koges. Der prøvesmages og diskuteres karrysmag. Og kl. 18 stod der kylling i karry med salat, majs, ærter og peberfrugt, samt flutes på bordet.
 
Vejret er jo fantastisk, så vi sidder udenfor og spise, hvilket er herligt, da rengøring efter måltiderne også er madforælder-job, og det er meget lettere udenfor.

Børnene spiste i deres nye 'familier', som hver har fået sin egen farve i lejrtørklæde. Der blev spist godt igennem, og uddelt ros til kokken. Enkelte børn var ikke så glade for karry, men blev mætte i ris med ketchup, salat og flutes.

To kæmpegryder kylling i karry og to meget store gryder ris blev næsten sat helt til livs. Og dette var resterne efter aftenens måltid.

Juniorne havde fået en kasse med ingredienser ned til deres lejr. Det forlyder, at lederne hernede fungerede som madmødre i aften, så også her blev alle mætte.

Dagens tal:
- Børn, der spurgte til dagens menu: 8
- Børn, der spurgte til, hvad de får til morgenmad i morgen: 3, hvoraf 1 bestilte æg (og desværre vil blive skuffet over morgenbuffetten)
- Børn, der blev mætte: 36

Ingen kommentarer:

Send en kommentar