søndag den 11. august 2013

Ro i køkkenet - alle er på tur

Torsdag startede en lille smule meget hektisk, da lejrchef Roar og jeg kl. 6:15 stod og kiggede ud af vinduet, og så at det regnede kraftigt. 

Vi har alle dage været privilligerede af at kunne spise måltiderne udenfor, hvor vores største udfordring har været, om det har skulle være på forsiden eller bagsiden af huset af hensyn til solen.

Det var ret tydeligt, at morgenmaden ikke kunne spises udenfor.

Spisesalen rodede en del, da den var inddraget til madopbevaring og lederlokale med alle remedier til aktiviteter. Men efterhånden som de øvrige leder fik øjne, blev de sat i sving, og det lykkedes at få gendannet en spisesal.


Torsdag var turdag. Alle spejderne var spændte på, hvor turen i bussen Nina mon gik hen. Der blev pakket store kølebokse med frokost: hårdkogte æg, leverpostej, Hanegal kød- og spejepølser skåret i skiver, frikadeller - og masser af rugbrød.

Alle fik fundet regntøjet frem, og så drog de ellers af sted.  Og der blev helt stille i hele spejderhytten. Det var lidt mærkeligt.

Lisa var ankommet som køkkenhjælp og gik straks i gang med svitche tern af den tykke Frilands bacon fra Irma og 4 kg Hanegal hønsebryst skåret ud i tern. Det hele koges op med rigeligt med fløde og lidt tomatpasta.

Senere på dagen fik vi ekstra hjælp i køkkenet fra Søren. Med hans 49 år som spejder havde han i den grad rutine i at skrælle gulerødder og vaske op.

Middagen bestod som sagt af kylling og bacon i fløde med pasta, samt salatbord med blandt andet revet gulerodsalat for at få puttet lidt frisk ind i måltidet.

Nogle spejdere var lidt skeptiske over at skulle prøve noget nyt, så de foretrak pasta med ketchup. Men jeg forsøgte at lokke dem til at smage. En af prøvesmagerne råbte spontant: 'Hold kæft, det smager godt', og straks røg de øvrige ketchup-spisere på en portion flødepastasovs. En sand triumf for køkkenet.

Køkkenholdet var lidt fornærmet over beskyldningerne i gårsdagens lejravis, hvor det blev insinueret, at omvendt dagen skyldes at køkkenet havde klokket i det og fået vendt dagen om. Den slags beskyldninger kan vi naturligvis ikke have siddende på os, og vi startede derfor en lille markedsføringskampagne. Et par spejdere blev udnævnt til madanmeldere og bedt om at anmelde maden til chefredaktøren. Køkkenet havde en sidste triumf i ærmet, nemlig Petrines sirupskage, som vi havde gemt til en særlig lejlighed, og som i dag blev serveret som dessert. Køkkenet blev genoprejsning med tildelingen af en Michelin-stjerne i dagens lejravis.

Dagen var dog ikke slut endnu. Efter at alle spejderne sov trygt og godt, og lederne havde holdt møde, så blev nattefreden forstyrret. Doktor Doofenshmirtz og hans kumpaner var ude for at stjæle ingredienserne til en hemmelig bombe, så ulve og juniorer måtte hives op af deres soveposer for at flytte ingredienserne uden at blive fanget af de mange skurke i skovens mørke. De fleste klarede udfordringen i stiv arm. Belønningen var varm kakao med flødeskum - og retten til at kravle tilbage i soveposen. Det blev sent. Lyset i spejderhuset blev først slukket kl. 1:30.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar