onsdag den 7. august 2013

Hikedag er burgerdag

Det er en fast tradition - og den slags skal man ikke lave om på - at spejderne får burgere, når de kommer hjem fra hike. Det er en meget praktisk, da spejderne kommer hjem til hytten på forskellige tidspunkter.

I går på hikedagen kom bæverne hjem kl. 15:30. De var trætte, men kvikkede op igen, da de fik badetøjet på, og der kom vand på vandrutchebanen.

Juniorne kastede sig trætte omkring flagstangen ved 17-tiden. De havde gået 35 km over to dage, sovet i shelter sammen med en masse myg og var ret trætte. Men også ret stolte over deres egen præstation.

I løbet af eftermiddagen var køkkenholdet blevet forstærket af Mike og Petrine, der ankom med køletasken fuld af burgerboller og sirupkage. Den slags besøg er dejlige, især når Mike og Petrine også er garvede madforældre, der hurtigt gik i gang i køkkenet med at skære løg til bløde løg, skære tomater og ikke mindst - forme 100 burgere af dejlig økologisk hakket oksekød fra Friland.

Inden jeg blev ansat troede jeg naivt, at oksekød kom fra okser. Men det kommer fra hakket malkeko. Så det er faktisk en rigtig god måde at bruge koen på, når den er færdig med give mælk. Økologiske køer kommer på græs i sommerhalvåret, dvs. minimum 180 dage om året, hvor de kan gå og græsse på markerne. Det må give bedre kød, end de køer, der bare står i en stald.

Sune styrede vanen tro de fire gasblus og sørgede for at lave en kæmpe gryde pastasovs til brug tirsdag. Derefter blev der brunet løg og stegt bøffer.

Det er meget taknemmeligt at servere burgere for en flok sultne hike-spejdere. Enkelte mente, at de simpelthen var for trætte til at spise, men med lidt overtalelse fra lederne fik alle sammensat deres burger.

Vi havde også gjort en indsats for at der var noget for enhver burgersmag: hjemmebagte boller, salat, tomat, agurk og sure agurker, ristede løg, bløde løg og ost. Sennep og ketchup - og naturligvis masser af Hellmann's mayonaise både den almindelige og den med smag af karameliserede løg, hvilket var et sandt hit blandt lederne. Der blev bygget en del ret høje burgere.



Så manglede vi bare ulvene, der skulle gå 35 km på en dag. I løbet af dagen var de blevet delt op i et hurtigt og langsomt hold. Meldingen fra ruten lød på, at de hurtige ville nå hjem ca. 19:30 og de langsomme en time efter. De var meget trætte, da de kom ind. Men en burger og udsigten til soveposen hjalp lidt på humøret hos de fleste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar