søndag den 11. august 2013

Omvendt dag

Hvem har lyst til pasta med kødsovs kl. 8 til morgenmad? Det har 50 spejdere, der holder omvendt dag. Køkkenet kunne sove lidt længere (helt til kl. 6:30), for vi skulle bare koge 8 kg pasta, da Sune heldigvis havde lavet to store gryder pastasovs klar i går. Børnene havde fået lov til at sove til 7:30, da mange var lidt slidte efter gårsdagens hike. Dog ikke bæverne, hvor en del er ret morgenfriske og glædede sig til 'omvendt dag'.  


Omvendt dagen var fuld af Phineas og Ferb eksperimenter, som lederne introducerede med et lille teaterstykke, som vi desværre ikke kunne se fra køkkenet - kun følge med i når de forskellige aktører kom drønene forbi.

Senere havde vi en leg i køkkenet, der hedder 'Hvor er ....?/Er nogen rendt med...?', da en del mel, opvaskemiddel, bagepulver, kander, skåle mv. indgik i dagens mange forsøg.


Næste måltid på en omvendt dag er 'teffe'. Dagens teffe var pandekager med syltetøj og sukker. 
Et godt råd til kommende køkkenhold: Hvis du vil være populær, så server pandekager. Hvis du vil være meget populær, så server rigtig mange pandekager.

Dagens køkkenhjælper Mette måtte desværre køre igen tidligt, så Pernille (bæverleder) overtog pandekagebagningen. Ca. 180 pandekager blev svinget på 3 pander. Det er dælme godt arbejde. 

Efter endnu flere eksperimenter blev det kl. 15 tid til frokost. Vi har fået rigtig mange dejlige kød- og spejepølser fra Hanegal, så der blev spist mange rugbrødspølsemadder af de sultne spejdere. Pandekager er godt, men det mætter ikke bestemt ikke nok til at erstatte en frokost.

Der blev smagt på de mange smagsvarianter af pølser. Og der blev også eksperimenteret lidt med sammensætning af madder, fx kødpølse og spejepølse på samme mad. Desuden er der en større videnskabelig diskussion i gang om hvorvidt, der skal remoulade eller mayonnaise på kødpølsemadder.

Udover pølserne havde vi også lavet skinkesalat, så vi fik brugt resterne af skinke fra pittabrødene og kyllingesalat med bacon. Salaterne var rørt med lige dele Hellmann's mayonnaise og skyr.

Dagens sidste måltid var morgenmad. Først var der morgenandagt og flaghejsning, som dog blev nedtagning af flaget. Og så var der ellers igen havregrød, havregryn, cornflakes afsluttet med hjemmebagt brød. Der gik mode i sukkermadder. Og da dagen jo var omvendt, så kom køkkenholdet til at se den anden vej, hver gang der blev drysset sukker på brødet fremfor syltetøj.

Efter maden fik spejderne besked på at hente deres soveposer til soveposegymnastik. Flere bævere havde vist fået strenge instrukser hjemmefra om at soveposen ikke måtte komme udenfor. Men efter højtideligt løfte fra lederne om, at der ville være presenning på plænen og at de altså godt måtte, så kom alle ned til soveposegymnastik. Og de morede sig højlydt. Det så godt nok også sjovt ud oppe fra køkkendøren.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar